Om kvalitetshester.no

«Det er drømmen som driver oss» 


Vår første heleide hest var auksjonshesten K.L.M. Pine Starlet, men drømmen om en topphest startet lenge før det...


Som student løp jeg sammen med kamerater inn porten på Solvalla tidlig om morgenen Elitloppssøndagen 1993, med campingstolen på skulderen og lunchbagen i hånden, for å sikre gode plasser i målområdet for dagen. Mens vi så stjerner som Sea Cove, Ina Scot og "vår egen" Atom Vinter (bildet), fikk vi både visjoner og ambisjoner for framtiden. - Tenk så fantastisk det måtte være å ha en topphest på en slik dag! Mange Elitlopp senere er campingutstyret byttet ut med restaurantbord, men gløden for denne fantastiske sporten er den samme. Og drømmen lever!

De siste årene har man etablert begrepet "Made in Norway" om den norskfødte travhesten.  Ideen om å lage merkevare av norsk oppdrett er god og verd å bygge videre på. Norsk travsport har mange utfordringer, men aldri før har vi  hatt så mange representanter i  den internasjonelle eliten som nå.  Dette er profiler som forhåpentligvis vil generere større interesse, mer  publikum, mer spill og flere hesteeiere i årene som kommer.


Vi  håper å kunne bidra til  fremgangen for norsk travsport. Vår filosofi er ganske enkelt. Vi satser på  kvalitet i alle ledd. Vi tror det er riktig å satse på hopper  med solide stammer og gode egenprestasjoner.  I tillegg er det helt avgjørende for oss å knytte gode fagpersoner til vårt oppdrett. Det er viktig  at både hopper og unghester får godt stell og topp  oppfølging. Vi  har tro på mye og god mat for unghestene, kombinert med masse naturlig bevegelse sammen med jevnaldrende.


Vårt prinsipielle standpunkt er at alle våre føll og åringer er til salgs. Klasseløpsauksjonen er den beste markedsplassen  for kjøp og salg av hest i Norge. Ambisjonen er å selge åringene på auksjonen, men eventuelle tidligere bud vil også bli vurdert.  I den grad vi selv ønsker å satse på unghester kjøper vi  gjerne andre sitt oppdrett.


Her på nettsidene er fokuset på avlshoppene, føllene og åringene. Våre tidligere og nåværende løpshester  og våre eldre oppdrettshester er  ikke gitt så mye spalteplass, men mange av dem er repressentert i vårt "Bildegalleri".


-Bjørnar Høgseth/Kvalitetshester.no

5 på topp, løpshester1

Bold And Fresh

Rekord: 1.10,2ak

Innkjørt: 4.534.702 NOK

2

3

Ens Crescendo

Rekord: 1.11,4ak

Innkjørt: 1.856.407 NOK.

Muscles GT

Rekord: 1.11,1ak

Innkjørt: 1.463.466 NOK

4

Chocolatique

Rekord: 1.12,8ak

Innkjørt: 1.023.000 NOK

5

Cantab Abs

Rekord 1.10,2ak

Innkjørt: 957.131 NOK

5 på topp, oppdrettshester:

1) Te Amo Corazón

DNT info

2) Massive Speed

DNT info

4) Supercute

ST info

3) Little Red Corvette

DNT info

5) Partyman

DNT info